22 Şubat 2014 Cumartesi

Beşiktaş Sağlık Heyeti, Tolga ve Cenk hakkında açıklamalarda bulundu

Beşiktaş Futbol Takımı Doktoru Ertuğrul Karanlık, Galatasaray derbisinde sakatlanan kaleciler Tolga Zengin ve Cenk Gönen'in durumları hakkında açıklamalarda bulundu.
Karanlık, siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, mücadelenin son anlarında kafasına aldığı darbe sonucu sakatlanan ve maç sonrasında hastaneye kaldırılan Cenk'in durumunun iyi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Cenk Gönen'in hastanede yapılan ilk tetkiklerine göre durumu iyi. Birkaç test daha yapılacak. Kafasına bir darbe aldı ve hafızasını kaybetmişti. Kaşında açık vardı. Yüzünde ve kulağında sıkıntısı vardı. Oyuncuyu devam ettirmenin risk olup olmayacağını düşündüm. Oyuncu değiştirme hakkımız olsa değiştirirdik. İyice kontrol ettikten sonra oynamasına karar verdik. Herhangi bir sorun olmaması için maçtan sonra Cenk'i hastaneye gönderdik. Hastanede de gerekli kontrolleri yapıldı."
Devre arasında oyundan çıkmak zorunda kalan kaptan Tolga Zengin'in yüzde 100 göremediğini söylediğini aktaran Karanlık, "Tolga Zengin'in gözüyle ilgili bir sıkıntısı vardı. Yüzde 100 göremediğini söyledi. Devre arasında durumunu değerlendirdik. İyi hissetmediği için kendisini oyuna devam ettirmedik" ifadelerini kullandı.
Karanlık, derbi maç öncesinde sakatlığı bulunan ve tek antrenmanla maça çıkan Oğuzhan Özyakup'un ağrıları bulunduğunu kaydederek, "Oğuzhan Özyakup geçen hafta bir sıkıntı yaşamıştı. Hafta içi yoğun bir tedavi programı uyguladık ve bu maça çıkardık. Oyunda talihsiz bir pozisyon yaşadı. Ayağında ağrıları var. Gerekli kontrolleri yapacağız" açıklamasında bulundu.